user_iconInloggen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt huis-huren.nl?

Bij Huis-huren.nl zorgen wij er dagelijks voor dat het woningaanbod uit meer dan 40 steden in Nederland wordt bijgewerkt. Wij fungeren als een zoekmachine die het jou eenvoudig maakt om een compleet overzicht te hebben van dit aanbod.

Wanneer je een woning gevonden hebt die je aanspreekt, kun je met een Premium Account middels een link bij het object contact opnemen met de verhuurder of wordt je doorgelinkt naar de website waar de woning wordt aangeboden. Het is dus niet langer nodig om alle huurwoning websites af te struinen, want dat hebben wij al voor je gedaan!

Hoe vind ik een huurhuis?

Wij maken het je heel gemakkelijk bij huis-huren.nl. Volg deze eenvoudige stappen.

 1. Schrijf je in Door je in te schrijven bij huis-huren.nl blijf je op de hoogte van het laatste aanbod huurwoningen in meer dan 40 grote steden in Nederland.
 2. Log in Nadat je je hebt geregistreerd krijg je van ons een bericht met jouw persoonlijke inloggegevens. Wanneer je hiermee inlogt, kun je direct zoeken in het uitgebreide bestand met huurwoningen.
 3. Vind jouw huurhuis Via uitgebreide filters kun je nu de speurtocht naar jouw ideale huurwoning starten.

Waar vind ik meer informatie over een huurhuis?

Huis-huren.nl zoekt voor jou het meest actuele aanbod huurwoningen en zet deze netjes onder elkaar. De informatie over deze huurwoningen is hetgeen op de websites staat waar deze huizen worden aangeboden. Klik dus simpelweg op de link van het object en bekijk de info.

Doordat huis-huren.nl zelf geen verdere data heeft over de aangeboden huizen, zijn enkel de gegevens beschikbaar die de aanbieder weergeeft.

Hoe groot is de kans dat ik slaag op huis-huren.nl?

Omdat huis-huren.nl constant zorgt dat het aanbod huurhuizen in alle grote steden van Nederland up-to-date blijft, heb je een zeer grote slagingskans bij het vinden van jouw perfecte huurwoning.

Kan ik snel resultaat verwachten?

Huis-huren.nl doet haar uiterste best om jouw kansen op de huurmarkt te vergroten. Doordat wij continue het woningaanbod aanvullen met de meest actuele huurhuizen uit meerdere bronnen, is de kans dat je slaagt groter dan wanneer je stuk voor stuk alle losse huurwoning sites af moet gaan.

Wij kunnen je echter niet garanderen dat je binnen een week de ideale huurwoning hebt gevonden. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende externe factoren zoals jouw wensen, de plaats waar je in zoekt, het aanbod en de vraag. Meld je aan om op de hoogte te blijven van alle leuke nieuwe huurhuizen die beschikbaar komen.

Kan ik direct contact opnemen met een verhuurder

Wanneer je via de zoekmachine een leuk huurhuis hebt gevonden, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk op reageren. Het is al lastig genoeg om een woning te huren zonder dat je op zoek hoeft naar de contactgegevens van de verhuurder. Daarom zorgen wij bij huis-huren.nl dat je of via het formulier of via de oorspronkelijke website een bericht kunt sturen. Dit kan zodra je een Premium Account hebt aangemaakt. Op deze manier heb je rechtstreeks contact met degene die het object te huur heeft gezet en kun je de verdere communicatie daarmee voeren.

Het kan zo zijn dat sommige aanbieders een betaalde inschrijfprocedure toepassen voordat je met de verhuurder in contact kan komen. Aangezien wij bij huis-huren.nl zo compleet mogelijk willen zijn in de weergave van het huurwoningaanbod, zetten we ook deze opties bij de zoekresultaten.

Kan ik ook een reactie geven op advertenties zonder contactformulier?

Je kunt alleen reageren wanneer je een Premium Account hebt bij huis-huren.nl

Reageren middels het contactformulier vinden veel verhuurders ook de meest eenvoudige manier, zodat zij alle reacties duidelijk bij elkaar hebben en snel een bericht terug kunnen sturen. Het kan zijn dat een verhuurder een contact telefoonnummer bij het object plaatst. Zo kun je ook telefonisch contact opnemen. Echter is het vaak overzichtelijker om het een en ander digitaal te versturen.

Hoe up-to-date is het woningaanbod?

Wij zorgen er elke dag voor dat het woningaanbod wordt aangevuld met leuke, nieuwe huurhuizen. Het komt helaas nog wel eens voor dat aanbieders van huurwoningen deze niet verwijderen van hun site zodra deze verhuurd zijn. Dat is vervelend voor jou als woningzoekende en daarom proberen wij bij huis-huren.nl onze database altijd zo schoon mogelijk te houden. Waar mogelijk schrappen we huurhuizen die niet langer beschikbaar zijn om een zo up-to-date mogelijk aanbod weer te kunnen geven.

Kom je alsnog een object tegen wat verhuurd blijkt te zijn? Excuus! We willen je dan vragen via de mail te laten weten dat deze al verhuurd is.

Kan ik huis-huren.nl telefonisch bereiken?

Nee, wij zijn omwille van de efficiëntie en kostenbesparing enkel via mail bereikbaar. Op deze manier kunnen wij bij huis-huren.nl duidelijke communicatie hanteren. Indien mogelijk reageren wij binnen één werkdag op je bericht. Je kunt ons bereiken via het contactformulier of gewoon een mail sturen naar info@huis-huren.nl

Ik heb geen activatiemail binnen gekregen

Lijkt het er op dat je de mail met je inloggegevens niet hebt ontvangen? Het kan zijn dat deze in je ongewenste mailbox terecht is gekomen. Is de mail werkelijk nergens binnen gekomen? Contact ons dan via het formulier of via info@huis-huren.nl

Help! Ik weet mijn inloggegevens niet meer

Geen probleem. Deze kun je eenvoudig opvragen bij ‘wachtwoord vergeten’ wanneer je hier het e-mailadres invult waarmee je je bij huis-huren.nl hebt ingeschreven.

Hoe kan ik mijn e-mailadres aanpassen?

Zodra je bent ingelogd kun je onder Mijn Account bij Profel het e-mailadres wijzigen wat je voor huis-huren.nl wilt gebruiken.

Ik kan na betaling niet inloggen. Wat gaat er mis?

Dat is vervelend, maar zeker op te lossen. Check nog even goed of de betaling daadwerkelijk is afgerond en maak indien mogelijk een screenshot. Noteer in ieder geval de gegevens van de overschrijving en stuur deze naar onze support afdeling via info@huis-huren.nl

Wij kijken wat er aan de hand is, zodat je zo snel mogelijk alsnog verder kunt.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Wil je niet langer zoeken op huis-huren.nl? Log dan in en ga naar Mijn Account. Hier zie je de mogelijkheid Account verwijderen. Het is ook mogelijk dit via info@huis-huren.nl te doen.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Natuurlijk doen wij er alles aan om jou als klant op de best mogelijke manier te assisteren. Desalniettemin kan het gebeuren dat we je niet volledig naar tevredenheid van dienst hebben kunnen zijn. Laat dit ons dat vooral weten via info@huis-huren.nl en wij gaan met je klacht aan de slag.

Kan ik mij ook registreren bij huis-huren.nl als ik in het buitenland woon?

Dat kan zeker! Huis-huren.nl is beschikbaar voor iedereen op de huurwoningmarkt. Het maakt niet uit waar je woont, je kunt via onze zoekmachine gewoon op speurtocht gaan. Met een gratis account kun je kijken of er mogelijk interessante huurwoningen voor jou aangeboden worden. Wil je reageren? Dan dien je een Premium Account aan te maken.

Wat zijn de voordelen van een Huis-huren Premium Account?

Indien je alleen wilt rondkijken op huis-huren.nl en je wilt inschrijven voor de nieuwsbrief, dan heb je voldoende aan een gratis account. Wil je echter reageren op woningen die je hier tegenkomt? Dan maak je een Premium Account aan en kun je op de verschillende woning pagina's direct een reactie geven. Een Premium Account kost je maar €20 per maand. Je kunt deze account uiteraard opzeggen wanneer je wilt.

Hoe lang is de looptijd van een Premium Account?

De huis-huren Premium Account wordt maandelijks verlengd en daarmee wordt maandelijks het vaste bedrag van €20 afgeschreven. Wil je niet langer gebruik maken van de Premium Account voordelen? Dan kun je deze elke maand opzeggen. Het is wel van belang dat je jezelf uitschrijft, voordat er weer een nieuwe termijn van je rekening wordt geboekt. Indien je bijvoorbeeld 2 augustus hebt aangemeld, zul je uiterlijk 1 september je opzeggen hebben moeten doorgeven. Je Premium Account blijft actief tot het einde van de betaalperiode.

Ben ik verplicht een abonnement af te nemen?

Nee. Je kunt met een gratis account al lekker rondneuzen op de website. Echter dien je een Premium Account te nemen om ook te kunnen reageren op woningen. Dit is een vast bedrag per maand. Huis-huren.nl biedt uiteraard de mogelijkheid om elk moment je account te deactiveren en dus op te zeggen.

Je kunt je account ook weer reactiveren. Wellicht ben je een tijdje van de woningmarkt af geweest en wil je je nu weer verdiepen. Neem dan een Plus Account (voor een maand) die ook automatisch wordt verlengd, zodat je geen huurwoningen misloopt. Zodra je een huurhuis hebt gevonden of wanneer je geen gebruik meer wilt maken van je betaalde account, zeg je deze eenvoudig op. Dit kan via Mijn Account of door een mail te sturen naar info@huis-huren.nl Zodra je account is opgeheven, krijg je van ons een bericht als bevestiging.

Hoe vind ik snel een huurwoning?

Je bent op zoek naar een huurhuis en wilt dit zo snel mogelijk oppakken? Dan ben je bij huis-huren.nl aan het juiste webadres. Wij houden dagelijks bij welke huurwoningen er in meer dan 40 steden worden aangeboden. Om te zoeken binnen ons uitgebreide bestand dien je eerst een Huis-huren Account aan te maken. Dit is gratis en hiermee heb je toegang tot alle woningen die worden aangeboden.

Zodra je een object hebt gevonden waar je op wilt reageren, maak je een Premium Account aan. Hiermee kun je de contactgegevens van verhuurder bekijken en hen meteen een bericht sturen. Met een druk op de knop kom je in contact met degene die het huurhuis aanbiedt wat binnen jouw plaatje past. Hopelijk komt het vervolgens tot een bezichtiging.

Tip: reageer op meerdere woningen (indien die aan je eisen voldoen). Op deze manier spreid je je winkansen!

Wat voor soort huurwoningen biedt huis-huren.nl aan?

Je hebt een goede keuze gemaakt door bij huis-huren.nl naar huurwoningen te zoeken. Wij zorgen dagelijks dat van alle 40 grote steden in Nederland er een zo compleet mogelijk overzicht is van huurhuizen. Door simpelweg onze zoekfunctie te gebruiken, filter je eenvoudig op plaats, maximale prijs, woningtype, aantal slaapkamers, woonoppervlakte en eventueel in een straal van hoeveel kilometer om de gewenste stad heen. Je kunt overigens bij huis-huren.nl ook terecht voor opslagruimten en garages. Bij huis-hure.nl vind je alles onder een dak.

Je kunt terecht voor de volgende typen:

 • Huis
 • Bungalow
 • Villa
 • Appartement
 • Studio
 • Kamer
 • Parkeren
 • Opslagruimte
 • Opslag
 • Ligplaats
 • Onderbouw

Hoe zoek ik op huis-huren.nl?

De zoekfunctie spreekt redelijk voor zich. Toch hierbij even een toelichting waar je bij het zoeken van jouw ideale huurhuis op kunt letten voor de beste resultaten.

 1. Woonplaats Beginnen bij het begin. Je vult als eerste de woonplaats in waar je wilt zoeken naar een huis. Ben je niet helemaal zeker van de plaats, maar weet je wel ongeveer de omgeving? Vul dan een plaats in die zich in het midden van die omgeving bevindt. Later kun je door middel van straal het zoekgebied uitbreiden.
 2. Huurprijs Aangezien jouw ideale huurwoning ook binnen je budget moet passen, kun je hier eenvoudig aangeven wat het minimale en maximale is wat je aan de huur uit wilt geven. Dit is een harde grens, waardoor je bij het invullen van max. €750 geen huizen te zien krijgt die daarboven liggen. Heb je wat spelingsruimte? Zet dan iets boven op je maximale huurprijs.
 3. Straal Indien je niet per se op zoek bent in een specifieke stad en de regio er omheen ook wilt uitpluizen, kun je middels deze functie een straal van een x aantal kilometer om de eerder gekozen plaats heen kiezen. Zoek je op Haarlem met een straal van 10km, dan krijg je ook Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede, Hoofddorp en andere te zien. Nog meer keuze dus!
 4. Woningtype Hier kun je aangeven naar wat voor soort huurhuis je op zoek bent. Dit kan variëren van huis, appartement tot studio, kamer of een van de andere opties. Door deze optie aan te klikken kun je nog verder filteren op jouw ideale huurwoning.
 5. Aantal kamers Wanneer je een minimaal aantal slaapkamers in je huurwoning wilt, kun je dat hier aangeven. Dit kan tot maximaal 5.
 6. Oppervlakte Als laatste kun je een minimaal oppervlakte selecteren.
 7. Nieuwsbrief Heb je een beetje gespeeld met de verschillende filters en kom je niet op het gewenste resultaat? Of ben je benieuwd naar het aanbod wat er de komende tijd bijkomt? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Wij houden je op de hoogte van de nieuwste objecten die bij jou passen. Op deze manier ben jij er als de kippen bij wanneer er een leuke huurwoning beschikbaar komt en kun je ook sneller reageren.

Tips voor het schrijven van een reactie

Je hebt geen tweede kans voor een eerste indruk… Daarom is het van belang dat het eerste contact wat je hebt met de verhuurder, op een goede en professionele manier overkomt. Het is allemaal best spannend om te reageren op een huurwoning en daarom heeft huis-huren.nl wat tips die je na kunt lopen voor een zo goed mogelijke reactie.

Lees goed! Door de omschrijving goed door te lezen, kun je vaak al veel vragen beantwoord krijgen. Hier staan meestal zaken in zoals huurvoorwaarden, oppervlakte en de prijs. Voorkom daarmee het stellen van overbodige vragen. Ook is het belangrijk dat jij zelf aan de huurvoorwaarden voldoet, aangezien verhuurders hier in de meeste gevallen niet van afwijken.

Controleer je tekst Nog even je reactie nalezen kan het verschil maken. Wanneer je namelijk spelfouten maakt of je taalgebruik incorrect is, kan de verhuurder dit aanzien voor slordig. En slordige mensen heb je natuurlijk liever niet in je huurhuis. Je kunt voor de zekerheid je reactie even laten nalezen door iemand die goed is met taal.

Duidelijk verhaal Om zo goed mogelijk over te komen bij de verhuurder (zie het als een sollicitatiegesprek) is het van belang dat je duidelijk toelicht waarom je nu juist deze woning zou willen huren en waarom jij een geschikte huurder bent. Zet dit in een chronologisch verhaal onder elkaar. Je kunt bijvoorbeeld deze ladder aanhouden:

 • Leeftijd
 • Motivatie
 • Karaktereigenschappen
 • Inkomen
 • Werk/opleiding
 • Eventuele huisdieren

Al deze zaken kunnen doorslaggevend zijn bij de keuze van de verhuurder. Check ook of je de juiste contactgegevens vermeld waar de verhuurder jou op kan bereiken.

Minimaliseer eisen stellen De meeste huurders zijn niet zo gesteld op veeleisende huurders. Dit kan al beginnen met het eerste contact door ‘ik moet’ en ‘ik wil’ te gebruiken. Probeer dit te vermijden in je reactie en blijf altijd beleefd in je correspondentie. Afgewezen worden is nooit leuk, alleen kan het zomaar zijn dat het huis waar je nu voor bent geweigerd in het bezit is van een verhuurder die meerdere objecten op de naam heeft staan….

Hoe voorkom ik dat ik gescamd wordt?

Bij huis-huren.nl proberen we natuurlijk alles te doen om te voorkomen dat er scammers in ons woningaanbod terecht komen. Hierdoor is de kans dat je een oplichter tegenkomt op onze website erg klein. Desalniettemin is het handig om te weten wat de werkwijze van scammers is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nooit vooraf betalen Een van de manier om je geld af te troggelen is vragen om een aanbetaling voor een huurhuis te doen. Soms zelfs een die je nog niet hebt gezien. Vaak wordt gevraagd dit ‘eenvoudig’ via MoneyGram, Airbnb of Western Union te doen. Een betrouwbare verhuurder zal altijd eerst met een gedegen huurcontract komen en je zwart op wit bevestigen dat de huurwoning voor jou is. De betalingen lopen daarbij doorgaans gewoon via een Nederlandse bankrekening. Dit is overigens iets anders dan een borg betalen: dit wordt in veel gevallen wel gedaan. Zorg er dan voor dat je een geldig ondertekende huurovereenkomst hebt, alvorens je geld overmaakt.

Nooit kopie van je ID geven Via woningwebsites wordt ook wel eens geprobeerd identiteitsfraude te plegen door te vragen om een scan / kopie van je legitimatie. Stuur deze niet toe. Mocht de verhuurder toch om een kopie ID vragen, zorg dan dat hier duidelijk doorheen staat ‘KOPIE’ en streep desnoods je ISBN nummer door. Better safe than sorry.

Twijfel je? Je kunt huis-huren.nl altijd om informatie vragen wanneer je twijfelt over de bedoelingen van een verhuurder die op onze site wordt weergegeven. Stuur hiervoor een mail naar info@huis-huren.nl met de woning waar je op hebt gereageerd en welk bericht je daarop hebt ontvangen. Wij zorgen dat dit onderzocht wordt en koppelen naar je terug of je bepaalde actie dient te ondernemen.

Hoe herken je een scammer?

Bij huis-huren.nl controleren we of nieuw aangemelde verhuurders daadwerkelijk een huis in de verhuur hebben om oplichting tegen te gaan. Echter kan het gebeuren dat een scammer door onze controle glipt. Hierom willen we je waarschuwen voor de manier van werken van deze oplichters, zodat jou dit bespaard blijft.

Een oplichter of scammer probeert in dit geval via woningsites mensen geld of een kopie ID afhandig te maken. In de meeste gevallen worden woningadvertenties van vertrouwde huurders gekopieerd, waardoor het een kloppend verhaal lijkt. Vervolgens wordt er om een voorschot of kopie legitimatie gevraagd zodat je zeker zou zijn van de woning. Dit is helaas niet waar en jij blijft achter zonder woning en zonder je centen.

Wat doe ik als ik een huurwoning gevonden heb op huis-huren.nl?

Heb je dankzij onze fijne filter een leuke huurwoning gespot? Top, dan dien je hier zo snel mogelijk werk van te maken. Het is tegenwoordig al lastig genoeg om een leuk huurhuis te bemachtigen. Reageren op de verhuurder zodat je hopelijk een uitnodiging krijgt voor een bezichtiging is nu van groot belang. Hoe je reageert op een huurwoning, leggen we hieronder uit.

Go Premium!

Met je gratis account heb je goed kunnen rondkijken wat de huizenmarkt te bieden heeft in de regio waar je zoekt. Nu je een of meerdere woningen hebt gevonden die aan jouw eisen voldoen, kun je gaan reageren. Dit is alleen mogelijk met een Premium Account. Wanneer je van een gratis account een upgrade hebt gedaan naar Premium, kun je het contactformulier zien onder woning van je gade. Middels dit formulier kun je direct berichten sturen naar de verhuurder van het object. Het fijne van Premium is dat het slechts €20 per maand kost

Contact opnemen met de verhuurder

Nadat je met je Premium Account het eerste contact hebt gelegd met de verhuurder, kun je nu wachten op een reactie en hopelijk een uitnodiging voor een bezichtiging. Wed echter niet op 1 paard! Ook verhuurders hebben een druk leven en het kan zijn dat de reactie even uitblijft. Kijk gerust nog even verder en reageer op zoveel mogelijk huurwoningen die binnen jouw eisen vallen.

Heb je vragen over een huurwoning of verhuur?

Voor specifieke vragen over een bepaalde woning, kun je enkel terecht bij degene die dit huis verhuurt. Wij als huurwoning zoekmachine kunnen geen antwoorden geven op vragen over andermans objecten, aangezien wij zelf geen woningen verhuren. Huis-huren.nl maakt het jou enkel eenvoudiger om tussen alle huurhuizen in Nederland het bos te blijven zien.

Wat is er mogelijk met een gratis account?

Met een gratis account van huis-huren.nl ben je goed op weg om de ideale huurwoning te vinden! Je kunt hiermee je zoektocht eenvoudiger maken door gebruik te maken van onderstaande gratis functies.

Jouw favoriete huizen

Gedurende je speurtocht naar jouw ideale woning zul je waarschijnlijk meerdere interessante huizen tegenkomen die aan je eisen voldoen. Deze kun je eenvoudig aan je favorieten toevoegen, zodat je hier op een later ogenblik nog eens naar kunt kijken. Je vindt jouw favorieten onder je profiel. Hier kun je ook snel zien of een opgeslagen woning reeds verhuurd is of nog op de markt staat. Laat huizen echter niet te lang in je favo’s staan, want er zijn meer kapers op de kust! Denk je een leuke woning te hebben gevonden waar je kans op maakt? Reageer dan met een Premium Account.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van wat er zich op de woningmarkt afspeelt en of er nog woningen bij zijn gekomen die aan jouw eisen voldoen, kun je je eenvoudig aanmelden voor de nieuwsbrief. Deze ontvang je dagelijks per mail. Op deze manier ben je steeds up-to-date van de huurhuizen in de omgeving waar je zoekt en kun je snel in actie komen.

Ik heb een huurwoning gevonden, wat nu met mijn Premium Account?

Helemaal top dat je geslaagd bent! Wij wensen je dan ook veel plezier in je nieuwe huurhuis. Aangezien je zoektocht (al dan niet via huis-huren.nl) is gelukt, kun je je Premium Account opzeggen. Je kunt dit eenvoudig regelen in je profiel. Denk er wel aan deze account te deactiveren, want daarmee zet je ook de automatische incasso stop.

 1. Log in bij je huis-huren.nl Premium Account
 2. Klik op ‘Mijn Account’
 3. Klik op ‘Premium Account stop zetten’

Nog vragen?

Neem dan even contact met ons op via ino@huis-huren.nl

Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te optimaliseren. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons privacybeleid